METHODE
1. Kook de kwarteleitjes 2½ minuut in kokend water. Giet ze af en koel ze vervolgens in stromend water. Eenmaal afgekoeld, voorzichtig pellen en opzij leggen.
2. Meng de sjalotten in een kommetje met de rode wijnazijn en zet dit opzij.
3. Snijd de aardappelen in grote gelijke stukken. Breng ze in een middelgrote pan gezouten water aan de kook en laat ze zachtjes koken totdat ze uit elkaar te vallen, ongeveer 20 minuten. Giet ze af en laat ze ongeveer 10 minuten drogen.
4. Maak er aardappelpuree van met een pureermachine of aardappelstamper.
5. Meng de aardappelpuree met de bloem, ei en gesmolten boter in een middelgrote kom tot het geheel goed gemengd is. Laat helemaal afkoelen en verdeel in 4 gelijke burgers.
6. Verhit de olie en boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers aan beide kanten in 3 minuten goudbruin en krokant.
7. Leg 2 aardappelburgers op elk van de 2 verwarmde borden en leg de zalm er bovenop. Snijd de kwarteleitjes doormidden en leg deze bovenop de zalm met de kaviaar en sjalotjes. Besprenkel met koolzaadolie, knijp er wat citroensap over en bestrooi met zout en peper.
8. Onmiddellijk serveren.