Goede kwaliteit

Goede kwaliteit

Attilus Caviar - Goede kwaliteit

Als u goede smaak heeft weet u al dat kaviaar speciaal is, en waardeert u de sublieme smaak en kwaliteit waarschijnlijk al. Maar om een echte connaisseur te worden, moet u leren hoe de kwaliteit van kaviaar bepaald wordt. Dit is hoe 's werelds beste kaviaar-experts en koks de kwaliteit van kaviaar beoordelen.

 

Uniformiteit van de eitjes

Dit verwijst naar de algemene verschijning van de kaviaar. Over het algemeen zullen de fysieke kenmerken, zoals de grootte en kleur van de eitjes, van een goede kaviaar consistent zijn.

 

Grootte van de eitjes

Hoe groter de eitjes zijn, hoe meer smaak er wordt vrijgegeven wanneer het eitje op het gehemelte open ‘knapt'. Beluga kaviaar heeft de grootste eitjes, iets kleiner dan een erwt. Daarna komt Oscietra - als de eitjes kleiner zijn dan verwacht, betekent dit dat ze niet rijp genoeg zijn.

 

Kleur van de eitjes

De eitjes variëren in kleur, afhankelijk van de leeftijd van de steur waaruit zij afkomstig zijn. In het geval van Oscietra kaviaar, vervaagt de kleur van de eitjes (van donker olijfgroen tot goudbruin) naarmate de vis ouder wordt.

 

Rijpheid van de eitjes

Net als een lekkere kaas of een oudere wijn, hoe volwassener de steur is, des te beter de kaviaar smaakt.

 

Scheiding van eitjes

De eitjes worden gescheiden tijdens het verwerken van de kaviaar. Het verklaart hoe delicaat het zeefproces is, evenals de kwaliteit van de gebruikte apparatuur.

 

De geur van kaviaar

Goede kaviaar heeft een frisse waterige geur - een beetje als oesters - wat de versheid van de eitjes aangeeft. Imitatiekaviaar heeft deze eigenschap niet en heeft een sterk visachtig luchtje.

 

Helderheid van de eitjes

Het glanzend oppervlak van de eitjes geeft de versheid van de eitjes aan en weerspiegelt tevens het juiste bewaarproces van de kaviaar.

 

De hardheid van de schil van de eitjes

Goede kwaliteit kaviaar heeft een goede kwaliteit korrels. De schil moet hard genoeg zodat deze op het gehemelte open knappen, maar zacht genoeg om in de mond te smelten.