Oliviersalade met zalm en zalm- (of forel-)kaviaar

Attilus recept

INGREDIËNTEN

voor 4 porties

Belangrijkste ingrediënten

licht gezouten zalm (of gebakken) 200 g
Zalm- of forelkaviaar 100 g
Middelgrote aardappelen (gekookt) 3
Wortels (gekookt) 2
Verse komkommers (of 3 ingemaakte komkommers als je een sterkere smaak prefereert) 2
Eieren (hardgekookt) 3
Kleine appel (zoetzuur) 1
Bosje bosui 1
Bosje dille 1

 

Voor de dressing

Natuurlijke yoghurt (of magere zure room) 150 g
Dijonmosterd 1 tl
Zout en peper naar smaak
Citroensap 1 tl

 

METHODE

1. Bereid de ingrediënten voor:
- Kook de aardappelen en wortels tot ze zacht zijn, laat ze afkoelen en schil ze. Snijd ze in kleine blokjes.
- Kook de eieren hard, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes.
- Snijd de komkommers en appel in kleine blokjes. Als je augurken gebruikt, knijp dan voorzichtig het overtollige vocht eruit.
- Snijd de zalm in kleine stukjes.
- Snijd de bosuitjes en dille fijn.

2. Bereid de dressing voor:
- Meng in een kom de natuurlijke yoghurt (of zure room) met Dijonmosterd, citroensap, zout en peper. Roer tot het glad is.

3. Stel de salade samen:
- Meng in een grote kom voorzichtig de aardappelen, wortels, eieren, komkommers, appel, zalm, bosuitjes en dille.
- Voeg de dressing toe en meng voorzichtig om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn.

4. Serveren:
- Doe de salade in een serveerschaal of op individuele borden.
- Garneer met zalm- of forelkaviaar.
- Garneer eventueel met extra kruiden.

Opmerkingen:
- Deze salade is lichter dan de traditionele Olivier, omdat er natuurlijke yoghurt of magere zure room wordt gebruikt in plaats van mayonaise.
- Zalm en kaviaar maken het gerecht rijk aan omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van hart en hersenen.
- Voor een nog lichtere versie kun je de hoeveelheid aardappelen verminderen of ze vervangen door knolselderij.

Eet smakelijk!