INKTVISSALADE MET SAFFRAAN EN KAVIAAR AIOLI

Attilus recept

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen.

Appelwijnazijn1 theelepel
Mespunt saffraandraadjes
Mayonaise4 eetlepels
Teentje knoflook, fijngehakt1 teentje
Kaviaar30 g
Zwarte peper
Rijpe perziken2
Gedroogde chorizoworst200 g
Gereinigde inktvis en tentakels500 g
Extra vierge koolzaadolie3 eetlepels
Granaatappelmelasse1 eetlepel
Zout en peper
Rode ui, in plakjes1 middelgrote
Granaatappelpitjes100g
Rijpe tomaten, fijngehakt2
Gezouten Marcona-amandelen, grof gehakt50g

METHODE

1. Laat de saffraandraadjes even in een kommetje met de azijn weken en voeg daarna de mayonaise, knoflook en kaviaar toe. Voeg peper en zout toe en zet apart.

2. Snijd de perziken doormidden, verwijder de pitten en snijd ze in stukjes en zet ze apart.

3. Verhit een grillpan en gril de worst 3 minuten aan elke kant of tot ze mooi bruin zijn, neem ze uit de pan en laat ze even rusten.

4. Gril de inktvis en tentakels 3 minuten aan elke kant of tot ze mooi bruin zijn. Neem ze uit de pan en laat ze even rusten.

5. In een middelgrote kom, meng de raapzaadolie en melasse. Breng op smaak met zout en peper.

6. Voeg de rode ui, granaatappelpitjes, tomaat en perzik toe. Snijd de chorizo en inktvis in stukjes en voeg ze toe aan de kom. Meng goed.

7. Serveer met de mayonaise en bestrooi met de amandelen.

Onze producten