Forelkaviaar op verse komkommerstokjes met zure room (of mascarpone)

Attilus recept

INGREDIËNTEN

voor 4 porties

Grote verse komkommer 1
Forelkaviaar (of zalmkaviaar) 100 g
Zure room of mascarpone 100 g
Citroensap 1 tl
Verse kruiden (dille, peterselie of groene uien) voor garnering
Zout en peper naar smaak

 

METHODE

1. Bereid de komkommers voor:
- Was en droog de komkommer grondig. Snijd de uiteinden bij.
- Snijd de komkommer in staafjes van ongeveer 4-5 cm lang. Verwijder voorzichtig een deel van de kern met een theelepel of mes om "cups" voor de vulling te maken. Pas op dat u niet helemaal doorsnijdt om de onderkant intact te houden.

2. Bereid de vulling voor:
- Meng in een kom de zure room (of mascarpone) met citroensap. Voeg zout en peper naar smaak toe. Als u mascarpone gebruikt, kunt u een beetje room toevoegen voor een gladdere consistentie.
- Spatel de forelkaviaar er voorzichtig doorheen en roer lichtjes om de kaviaar intact te houden.

3. Vul de komkommers:
- Vul de komkommer "cups" met een theelepel of spuitzak voorzichtig met het mengsel van zure room (of mascarpone) en kaviaar.

4. Garneer het gerecht:
- Bestrooi met verse kruiden (dille, peterselie of groene uien).
- Voor een elegante touch kun je een paar druppels olijfolie of citroensap toevoegen.

5. Serveren:
- Schik de komkommerreepjes op een serveerschaal versierd met slablaadjes of kruiden. Serveer gekoeld.

Opmerkingen:
- Voor een rijkere smaak kun je fijngehakte dille of kappertjes aan de vulling toevoegen.
- Als de komkommer te waterig is, dep hem dan voorzichtig met een papieren handdoek na het snijden.

Eet smakelijk!